Boek: Jamie’s Comfort Food

Comfort Food1

Jippie! Eindelijk heb ik hem in handen: Jamie’s Comfort Food. Ik gaf mezelf dit boek als verlaat kerstcadeau en ik vind het echt een super mooi boek. Met mooie foto’s en super lekkere recepten (denk ik 😉 ).

Jamie Oliver begint dit boek met zijn definitie van comfort food. Eigenlijk komt het er op neer dat elk gerecht comfort food kan zijn als het maar goed bereid is. Ik wist zelf niet echt wat ik moest verwachten van comfort food, maar met 100 recepten denk ik dat er zeker voor iedereen wat bij zit. Ik lees de kookboeken van Jamie Oliver altijd van voor naar achter helemaal door. Bij elk recept schrijft hij een persoonlijk verhaaltje waarom hij dit recept heeft gekozen of waar het hem aan doet denken.

Comfort Food2

Ik ben een groot fan van Jamie Oliver, daarom kocht ik dit boek ook in het Engels. De woordkeuze en humor blijven zo bewaard en het is bijna alsof ik Jamie het hoor zeggen als ik dit boek lees. Ook de foto’s in Jamie’s Comfort Food zijn super mooi. Er staan niet alleen food foto’s in maar ook foto’s van Jamie zelf en zijn gezin. Als fan is dit natuurlijk erg leuk om te zien.

Comfort Food5

Dit boek is niet voor de snelle doordeweekse maaltijd en ook niet als je op je budget wilt letten. Misschien staan er wel een paar recepten in dit boek die aan die criteria voldoen maar het grootste gedeelte is ‘echt comfort food’. Ik heb nog geen recepten gemaakt uit Jamie’s Comfort Food maar dat ben ik zeker wel van plan. Na de examens in een lui weekend ga ik een recept uitkiezen om uit te proberen.

Comfort Food3

Ik kocht Jamie’s Comfort Food op Bol.com voor €19,77.

Vinden jullie de kookboeken van Jamie Oliver ook leuk?

8 reacties op “Boek: Jamie’s Comfort Food

  1. Ik vind de programma’s van Jamie altijd heerlijk om naar te kijken. Ik heb ook hier en daar wat van zijn 15 minutes tips meegenomen. Maar hele gerechten daarvoor gebruikt hij me net even te veel kruiden en aparte dingen. Lijkt me heel lekker allemaal, maar volgens mij heb je dan van die potjes staan waar je vervolgens niets meer mee doet (kan het ook mis hebben uiteraard).

    • Daar heb je wel gelijk in. Behalve als je dagelijks uit Jamie Oliver zijn boeken kookt, want de ‘vreemde’ ingrediënten komen wel vaak terug.

  2. Ik keek wel eens zijn kookprogramma (heeft hij dat nog? ik heb geen tv meer in huis, dus ben niet echt op de hoogte.). Lijkt me een gaaf boek, zeker een leuk verlaat kerstcadeautje voor jezelf!

  3. Ik vind Jamie heel erg leuk om te kijken en z’n boeken vind ik ook erg leuk, maar ben het wel met Saskia hierboven eens haha, want hij gebruikt zoooveel producten dat ik nooit zin heb om het allemaal te kopen. Maar er is nu toch ook een ‘save with jamie’ serie? Daar maakt hij allemaal gerechten waarbij hij op de centen let, erg leuk 😀

    • Save with Jamie heb ik ook thuis liggen. Daar heb ik al wel een paar recepten uit gemaakt. De recepten zijn niet super goedkoop om te maken, maar bevatten wel eenvoudigere ingrediënten.

  4. Dit boek ziet er zo aantrekkelijk uit! Plus comfort food, kan ik best wel eens gebruiken ;-). Zijn de recepten eigenlijk vooral uit een bepaalde streek, of is het best wel werelds? Ik heb nog nooit kookboeken rustig doorgelezen eigenlijk. Meestal gebruik ik ze vooral als ik snel wat kook-inspiratie op wil doen… Misschien toch maar eens verandering in brengen. Ik ben benieuwd hoe de recepten uit het boek je gaan bevallen!

    • De recepten zijn niet uit een bepaalde streek, maar het zijn wel allemaal Jamie Oliver recepten natuurlijk. Hiermee bedoel ik dat zijn gerechten toch altijd richting Engelse standaarden gaan.

Geef een reactie