Camping recept: Mexicaans eenpansgerecht met kip

Mexicaans eenpansgerecht met kip 3

Voordat we vertrokken op onze road trip 2015 had ik een aantal recepten opgezocht die we konden maken met maar 1 pan. Ik vond het nog best moeilijk om eenpansgerechten te vinden die je gemakkelijk op de camping maakt. Door mijn zoektocht heb ik een aantal recepten verzonnen en uitgeprobeerd. Vandaag deel ik het eerste recept met jullie: een mexicaans eenpansgerecht met kip.

Mexicaans eenpansgerecht met kip 1

Ingredienten voor 2 personen

  • 200 gram kip in blokjes
  • zout en peper
  • kruidenboter (of olijf olie)
  • 200 gram rijst
  • blik gepelde tomaten
  • blik kidneybonen (400 gram)
  • klein blikje tomatenpuree
  • kruiden: knoflookpoeder, chilipoeder, komijn
  • kippenbouillonblokje
  • 200 gram geraspte kaas
  • lente uitjes

Bereiding

Breng de blokjes kip op smaak met zout en peper en bak de kip in de kruidenboter. Bak, als de kip bruin is, de rijst twee minuten mee. Voeg daarna de gepelde tomaten, kidneybonen, tomatenpuree, kruiden, bouillon blokje en wat water toe. Breng het aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat het zachtjes koken totdat de rijst gaar is. Roer de helft van de kaas en gesneden lente uitjes er door en laat de kaas smelten. De andere helft van de kaas kun je er overheen strooien op je bord. Lekker met verse tomaten, zure room en guacamole.

Mexicaans eenpansgerecht met kip 2

Ik vond dit een erg lekker recept, vooral de gesmolten kaas is heerlijk. Van de kruiden (knoflookpoeder, chilipoeder, komijn) kun je naar smaak meer of minder toevoegen. De hoeveelheden van dit gerecht is ruim genoeg voor 2 personen. Wij maakten dit gerecht op de Primus Eta Power en deden boodschappen bij de Carrefour in België.

Wat kook jij op de camping?

Geef een reactie