Travel

Klik op de landen hieronder om meer over mijn avonturen te weten te komen!

 

‘not all those who wander are lost’

J. R. R. Tolkien

Microadventures

Het concept van microadventures spreekt mij heel erg aan. Het draait er om dat iedereen een avonturier kan zijn en dat je hiervoor echt niet ver weg hoeft. Kleine avonturen dicht bij huis die je een lekker vakantie gevoel geven, daar gaat het volgens mij om bij microadventures.

Hierbij wil ik mijzelf ook uitdagen, door bijvoorbeeld nieuwe gebieden te ontdekken, in een ander seizoen te kamperen of door ander materiaal mee te nemen op een microadventure. Al deze dingen laten mij anders over mijn mini vakantie na denken en geven mij voldoening als het gelukt is.

Microadventures laten zich ook erg goed combineren met geocaching, het zijn twee hobby’s die prachtig bij elkaar passen. Ik denk dat een microadventure een nog groter avontuur word als je door middel van geocaching plaatsen ontdekt waar je anders nooit gekomen was.

Tot nu toe ben ik nog maar twee keer op microadventure geweest en dit heeft verschillende redenen. Ten eerste had ik geen basis uitrusting, hierin heb ik het afgelopen jaar veel geïnvesteerd en dit is op dit moment bijna op orde. Ten tweede is het academiejaar 2015-2016 het laatste jaar van mijn master in de biomedische wetenschappen. Dit is een erg zwaar jaar waarbij er helaas weinig tijd over blijft om kleine avonturen te plannen.

Ik hoop in de toekomst veel meer tijd te hebben voor microadventures zodat ik meer van de natuur kan genieten. Ik zal dan natuurlijk ook delen op mijn blog en hopelijk jullie ook inspireren om microadventures te ondernemen.

Mijn microadventures: